torsdag 6 oktober 2011

Niceville - filmen

Igår kväll var jag och en vän och såg Niceville. Redan när jag i somras visste att filmen var på gång så skickade jag pocketversionen av boken till min vän och undrade lite försynt om hon kanske ville läsa och sedan gå på bio med mig. Tre månader senare fick jag konstatera att det enda hon läst var titeln på omslaget. Men det visste jag ju egentligen, att det var så det skulle bli. Så vi gick och såg filmen ändå. Och kanske blev detta trots allt bättre, för nu kunde vi efteråt diskutera från två olika utgångspunkter.

Givetvis är filmen inte bättre än boken men de har gjort ett riktigt bra jobb med att föra över allt till vita duken, bokens färger och sinnesstämning finns kvar. Tyckte väldigt mycket om den. Rekommenderas varmt!

8 kommentarer:

 1. Beställde precis boken, vi ska kanske läsa den i min Bokcirkel =)

  SvaraRadera
 2. Miriam: Vad roligt, hoppas du kommer gilla den. Jag blev helt trollbunden och har försökt ge den till nästan alla jag känner. :-)

  SvaraRadera
 3. Måste se filmen också. Boken är ju så bra.

  SvaraRadera
 4. cinnamonbooks: Ja, visst är den! Och filmen kommer jag nog se om både en och flera gånger.

  SvaraRadera
 5. Nu blir jag sugen på att se filmen! Jag har haft misstankar om att det är platt fall men så verkar det ju inte.

  SvaraRadera
 6. Emma: Det var jag också rädd för! Men jag tycker att de hade fått med det allra mesta ur boken, både vad gäller händelserna och stämningen.

  SvaraRadera