tisdag 20 januari 2015

Hur man får bokstips av folk utan att prata med dem

I fredags förra veckan såg jag en man på pendeltåget mot Södertälje som läste en bok. Varken han eller jag hade turen att få sittplats och han fick hålla hårt i stången för att hänga med när tåget gasade och bromsade, för han vägrade vika en tum från läsningen. Bokens omslag var slitet, den såg ut som om den var älskad. Och mannen hade väldigt svårt att slita sig från texten, inte ens att folk gick på eller av störde honom. När min station kom var jag tvungen att försöka lista ut vad det var för bok han läste, jag gick för nära och böjde onormalt mycket på knäna för att kunna läsa titeln. Det såg nog lite roligt ut.

Men nu vet jag vad jag ska läsa härnäst.

12 kommentarer:

 1. Gaaah spänningen! Vilken bok var det? :D Jag är ju toknyfiken nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår det! :-) Men jag håller nog lite till på det, åtminstone tills jag börjat läsa.

   Radera
 2. Vad var det för bok? Låter onekligen som något man inte får missa? :) Härligt att se andra som också är inne i läsandet! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du vill veta! Det ville även jag när jag stod där och tjuvkikade. :-) Otroligt härligt att se att man inte är ensam om att vara inne i böckernas värld.

   Radera
 3. Det är därför jag sällan läser på tåget :) för jag vill ju också alltid veta vad andra läser men vill inte att alla andra ska veta vad jag läser. Svårt att va nyfiken ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då allt fler sitter med datorer och mobiltelefoner så blir det svårare att lista ut vad folk läser, om det är det de gör. Men jag brukar inte dra mig för att försöka lista ut när jag anar ett bokomslag. :-)

   Radera
 4. Ja, kom igen berätta vilken bok det handlar om! Dör av nyfikenhet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att jag är irriterande nu! :-) Men jag ska berätta, lovar.

   Radera
 5. Vilket fantastiskt sätt att hitta inspiration till ny läsning. Jag hoppas du finner bok minst lika bra som mannen på tåget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Tack, det hoppas jag med. :-)

   Radera
 6. Vilket roligt sätt att hitta ny läsning på. Ska definitivt hålla ögonen öppna efter tips på den dagliga bussturen.

  SvaraRadera