tisdag 13 januari 2015

Oh Doctor, My Doctor!

Jag har hållit mig från Doktorns värld ett tag nu. Med flit. Jag har saknat det så innerligt, längtat mig blå (pun intended) efter världen som alltid ger tröst, som alltid får mig att skratta högt. Samt gråta. Men jag måste behandla den här världen, den här fantasin, med en försiktighet för den är så stark. Jag skulle kunna försvinna i den. Jag har försvunnit i den. Hur länge sparade jag det sista avsnittet av säsong 7, ett år? Men i söndags beställde jag säsong 8 och såg äntligen det sista avsnittet som jag hållit på under så lång tid. Mina förhoppningar på Peter Capaldi som The Doctor är så skyhöga att jag knappt vågar lufta dem här. Jag hoppas och tror att han kommer väcka mina känslor på samma sätt som David Tennant gjorde. Matt Smith hade inte det mörker som krävdes, även om jag kom att älska honom ändå. Men han var ett mellanspel. Om någon dag eller två anländer säsong 8.13 kommentarer:

 1. Jag är lite mer än halvvägs in i säsong 8 och jag måste säga att jag tycker om Capaldi, mycket. Jag tycker också att historierna är bättre än i de senaste säsongerna. Men det där tokälsket från Tennant- (och Eccleston)tiden har tyvärr inte infunnit sig igen. Hoppas du gillar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lovande att du gillar! :-) För vi brukar ha ungefär samma åsikter om vår käre vän Doktorn. Jag hoppas fortfarande vilt på älsk och tänker inte sänka förväntningarna, inte än hur som helst. Tror tyvärr att ingen kommer komma upp i samma nivå som Tennant och Eccleston, hur mycket vi än önskar det.

   Radera
 2. Jag får hålla med Helena, gillar verkligen Capaldi även om den där stora kärleken från Tennants tid inte har infunnit sig igen, men det är nog omöjligt att det någonsin gör igen för min del! Men Capaldi är helt klart en positiv överraskning för mig som var lite skeptisk när det avslöjades vem den nya doktorn var :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag bara sett ett avsnitt än så länge men det bådar onekligen gott! Tror att jag är så positiv till Capaldi eftersom jag har varit väldigt förtjust i hans tidigare arbete som skådespelare, det "kunde" inte bli fel.

   Men jag får nog bara vänja mig vid tanken att Tennant var en klass för sig.

   Radera
 3. Åååhh, jag har ju själv "precis" börjat se serien om vår kära Doctor. Jag har precis börjat på säsong 5, och saknar fortfarande Tennant något fruktansvärt. #11 har fortfarande inte vunnit över mig, gillar inte han något speciellt ännu. Men det sägs ju att det tar en säsong att förlåta Doctorn efter ett byte, så vi får väl se.. jag hoppas på det bästa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Doktorsbytena är fruktansvärda! Och eftersom just Tennant är (för mig och många andra) den bästa så blir det bytet också det värsta. Han tillförde ett mörker som ingen annan lyckats med, en sorg och förtvivlan. Men jag vet att många yngre i Storbritannien har gillat Smith väldigt mycket just för att han tillfört en ung fräschör.

   Hoppas du kommer över bytet snart! :-)

   Radera
  2. Såg nu att det här inlägget låg bland mina sparade... Hur gick det med Capaldi sen, gillade du honom? Jag har sett ifatt hela serien nu, och längtar då jag dör tills det kör igång i höst igen! (och ja, jag kom över Tennant tids nog, men det är som du sa.. Smith har inte samma mörker och det var lixom inte riktigt samma sak..) :)

   Radera
  3. Åh vad jag gillar Capaldi! Nej, älsket som Tennant fick är inte där, men det är ändå så pass nära som man kan komma. Det är med sorg i hjärtat som jag skriver det, men ingen kommer leva upp till David Tennant. Smith var något för de yngre, nu tar jag gärna Capaldi ett par säsonger till. :-)

   Radera
  4. Nu kände jag att det var dags att skriva här igen ;) Har du sett den senaste säsongen och julspecialen?! OMG! Jag och min sambo satt och visste typ inte vart vi skulle ta vägen!

   Radera
  5. Nej, jag har inte sett den än!! Jag sparar tills jag kan plöja allt någon helg och tillfället har inte infunnit sig. Men jag längtar! Det är bra, alltså? :-) Jag brukar älska alla julspecialavsnitt.

   Radera
  6. OJA!! Julspecialen 2015 var nog något av de bästa avsnitten jag sett. Det började lite meh, men slutet. Jisses. Jag grät som en bebis.. ett tips är att kolla på Silence in the Library innan ;) hehe

   Radera
  7. Will do! :-) Tack för tipset.

   Radera
  8. Haha hittade in här igen ;) Hur gick det för dig? Gillade du det? :D

   Radera