fredag 25 oktober 2013

Tröst-shopping

Min förkylning hänger envist kvar och i början av veckan fick jag sparken från mitt jobb. Vi är ett femtiotal som får gå, så det är inte bara jag, men jag är chockad, förbannad och ledsen. Efter tio år på samma företag så trodde jag aldrig att det skulle ske på det här sättet. På vägen hem när jag fått gå så shoppade jag loss i ett försök att trösta mig själv, det blev två böcker och en dvd-box. Då jag älskade Ursula Poznanskis Erebos så var det en självklarhet att köpa hennes nya bok, Saeculum. Lika självklar var den tredje delen i Ädelstenstrilogin, Smaragdgrön av Kerstin Gier. Och så första säsongen av Bron. Ser den andra säsongen just nu tillsammans med min pojkvän och vet inte riktigt vad jag tycker om Sofia Helins tolkning av Saga med Asperger, men när jag kommer på det så blir det nog ett inlägg av det också.


17 kommentarer:

 1. Oj. Hoppas arbetssituationen löser sig snabbt och att böckerna lever upp till dina förväntningar!

  SvaraRadera
 2. Nej vad tråkigt!
  Hoppas du gillar bron, jag tycker själv s 1 var bättre än tvåan som även den håller hög klass. Känns som Saga blivit mer extrem nu i säsong 2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hittills bara sett de avsnitt som varit av säsong 2 på tv. Men det ska bli intressant att se även första säsongen.

   Radera
 3. Vad tråkigt med jobbet! :( Hoppas det löser sig och du hittar något nytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Håller tummarna för att det ska lösa sig snart.

   Radera
 4. Vad tråkigt med din jobbsituation! Hoppas att det löser sig för dig!

  SvaraRadera
 5. Vad tråkigt med jobbet! Hoppas att du snart hittar något nytt! Förstår att det är tungt, speciellt som du varit där så länge också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, jag tror att det känns extra mycket just eftersom jag varit där så pass länge.

   Radera
 6. Vad tråkigt med jobbet. Hoppas det löser sig och att du blir nöjd med dina inköp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Än så länge är jag mer än nöjd med mina inköp. :-)

   Radera
 7. Shit vad trist, låter inte alls bra det där med ditt jobb, hoppas att det leder till något bättre!
  Första gången jag är här och kikar, hittar mycket intressant, själv förbereder jag en bakbok som jag ger ut på eget förlag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Roligt att du hittat hit och lycka till med din bakbok. :-)

   Radera
 8. Uff, det måste kännas som ett slag i magen, efter tio år på företaget.. Tråkigt :(

  Angående Bron så har jag också, efter att bara att ha sett två-tre enstaka avsnitt, stora funderingar huruvida Saga är sann? Jag har aldrig träffat någon med Asperger (vad jag vet), men jag tycker hon känns överdriven? (missförstå mig rätt här nu, jag har egentligen ingen aning som sagt)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var jäkligt hårt måste jag säga. Det känns otroligt trist att få gå under de här omständigheterna.

   Jag tycker Saga är väldigt överdriven och detsamma säger många andra. Visst har hon många Aspergerdrag som är spot on, men ofta har manusförfattarna dragit allt alldeles för långt. Hon beskrivs som högfungerande i och med sitt jobb men hur fanken har hon tagit sig igenom polishögskolan utan att förstå många av de saker som hon uppenbarligen inte fattar? Martin kan inte vara den första som sagt till henne att folk förväntar sig att hon säger Hej när hon kommer på morgonen. Osv, osv.

   Radera
  2. Exakt, hur har hon "klarat sig" så länge.. storyn/historiken håller inte, inte trovärdigt.

   Radera