onsdag 28 september 2011

Stephen King-nyheter

Har lite kvar i Benrangel när jag på Stephen Kings hemsida ser att de håller på att göra en miniserie i fyra delar av boken. Huvudpersonen Mike Noonan är fyrtio år men ska spelas av den femtioåttaåriga Pierce Brosnan. Även den tjugoettåriga Mattie ska spelas av en ganska mycket äldre skådespelerska, nämligen trettiofemåriga Melissa George. Nu är ju åldern långt ifrån allt vad gäller val av skådespelare och man får väl vara tacksam att de inte gått åt det andra hållet och valt mycket yngre förmågor vilket känns vanligare. Men ändå. Fast jag är nog mest kinkig för att jag just nu läser boken och har en egen bild av dessa personer i mitt huvud.

Läser även att King håller på att skriva en fortsättning på The Shining. Boken ska heta Dr. Sleep och till helgen ska han läsa ett utdrag som ska spelas in och läggas ut på stephenking.com så snart som möjligt. Kul!

8 kommentarer:

 1. Har inte läst The shining än, men har sett filmen, känns jätteskumt att han ska skriva en fortsättning, men låter spännande =)

  Btw tokdiggar jag ditt val av läsning just nu ;)*tummen upp från schitzo-cookie*
  Hoppas du gillar dem =)

  SvaraRadera
 2. Miriam: Jag har läst boken, sett filmen samt miniserien. Ska bli mycket intressant att se hur han väljer att göra en fortsättning!

  Hur var det nu, har du läst Miss Peregrine's? Kände att det var mer än dags, den har ju legat hemma hos mig sedan i somras. Peter Bergting har jag kommit halvvägs igenom och jag gillar, mycket.

  SvaraRadera
 3. Nä har inte läst den, men har suktat efter den länge, väntar och kollar vad du tycker först ;)

  Vilken tur =)

  SvaraRadera
 4. Jag lovar att berätta vad jag tycker så fort som möjligt. :-) Har du köpt den än?

  SvaraRadera
 5. Haha, men åh, här ser jag ju att du har full koll på min "nyhet". :) Great minds, osv. Som jag skrev i min kommentar till din Benrangelrecension så tror jag att det faktum att Brosnan har personlig erfarenhet av att förlora sin hustru kan leda till något positivt ur skådespelarsynpunkt. En extra nerv, kanhända. Kanske var det det som drog honom till projektet, vem vet? Annars har jag en väldigt tydlig bild av hur Mike ser ut, och det är inte alls som Brosnan. Snarare som min mentala bild av Ben Mears i Salem's Lot (och nej, han ser inte ut som Rob Lowe...)

  SvaraRadera
 6. Helena: Nu när det var ett tag sedan jag slog ihop Benrangel så är jag inte lika irriterad över valet av Brosnan. Han kan nog bli jättebra, speciellt med tanke på hans egna erfarenheter av sorg, som du också påpekar. Men nej, han är inte alls min bild av Mike. Tror "min" Mike mer liknar King själv som yngre, inget stort hoopla utseendemässigt alltså.

  SvaraRadera
 7. Han ser ut som Joe Hill, med andra ord? :) (Inga tvetydigheter angående faderskapet där!)

  SvaraRadera
 8. Helena: Jaaaa! Haha! :-) Självklart gör han det. Väldigt roligt att du måste ge mig den bilden och att jag inte kommer på det själv!

  SvaraRadera