fredag 19 augusti 2011

Y: The Last Man, av Brian K. Vaughan och Pia Guerra

Efter ett tips från Little Corner of Tinyfeist så köpte jag den första delen i Y: The Last Man när jag senast var på SF-bokhandeln. Jag (och en lika bufflig tioårig kille) stod alldeles för länge framför hyllorna med serier och tog plats, tänk att jag aldrig lär mig hur jag ska hitta saker där.
En dag börjar alla män och handjur att blöda ur sina kroppsöppningar och faller sedan ner döda, efter några få minuter finns bara kvinnorna och honorna kvar. Alla utom en man och en apa: människan Yorick och hans capuchinapa Ampersand. Tillsammans med något mystiska Agent 355 försöker Yorick hitta svaret på gåtan varför han är ensam man kvar samtidigt som han vill ta sig till sin flickvän som finns i Australien.

Jag gillade det här, väldigt mycket faktiskt. Det är lättläst i den allra bästa bemärkelsen, sidorna bara rann iväg. Men det hindrar inte att det ibland är väldigt obehagligt eller sorgligt, många kvinnor tar sig inte vidare i den nya världen utan sörjer hårt. Kom på mig själv under läsningen att jag nästan satt och väntade på att det skulle hoppa fram zombier, har nog överdoserat lite på The Walking Dead.  

4 kommentarer:

  1. Miriam: Det tycker jag att du ska göra! :-)

    SvaraRadera
  2. Har läst några album. Riktigt bra serie.

    SvaraRadera
  3. Pål: Kul att höra att den fortsätter vara bra. Jag har lite Walking Dead att läsa ikapp, men sedan blir det nog mer av ovanstående.

    SvaraRadera