onsdag 13 april 2011

I källaren

Blev ju påmind av Glory Box att Diana Wynne Jones skrivit en av min barndoms favoriter, nämligen Hundstjärnan. Blev väldigt nyfiken på vad jag skulle kunna tycka om den nu så vid ett svagt ögonblick lovade jag att gå ner i källaren och leta fram nämnda bok. Det hände inte på en gång.. Men så skrev Snowflakes In The Rain om Jean Websters böcker om Patty så igår kände jag mig tvungen att släpa mig ner för att börja gräva bland de nedpackade ungdomsböckerna.


Hittade Hundstjärnan! Redan på de första sidorna brast jag ut i skratt över denna förolämpning:

Äsch, ryk och ränn! sade Sirius.

Tror inte jag kommer läsa om hela boken, men att plocka vissa valda stycken hoppas jag inte förstör ett av mina riktigt stora läsminnen.
Tyvärr dök inte böckerna om Patty upp, förmodligen är de kvar hos mamma. Får gå igenom hennes hyllor i påsk.

6 kommentarer:

 1. Jag älskade Hundstjärnan när jag var yngre!
  Tyvärr ägde jag den aldrig själv (lånade den istället om och om igen på skolbiblioteket), annars hade jag nog också försökt grävt fram den ur gömmorna.

  SvaraRadera
 2. Det knakade oroväckande om Hundstjärnan när jag öppnade den och så luktade den starkt av källare. Men nu får den bo uppe i lägenheten.

  Har som sagt bläddrat en del i den och läst lite här och där men kan inte riktigt förstå min tidigare mani med den här boken. Jag antar att jag blivit för gammal. :-) Men nog var det något med att den handlade både om sci-fi och djur.

  SvaraRadera
 3. Hoppas du hittar Patty hos din mor!

  Jag blir lite intresserad av Hundstjärnan, som jag aldrig sett förr.

  SvaraRadera
 4. Det hoppas jag också! Hon har inte riktigt lika bra ordning (mer: tryck in dem där de får plats) på sina böcker som jag har med mina... Bokstavsordning, vad är det liksom? :-)

  SvaraRadera
 5. Bokstavsordning är för fegisar. ;-)

  SvaraRadera