tisdag 24 mars 2020

I pestens tid


De här corona-tiderna har nästan sänkt mig totalt. Skolan är avskalad till absoluta minimum och allt sker på distans, men ändå orkar jag knappt med det lilla. Jag är hemma nästan hela dygnet, sover uruselt, ligger vaken om nätterna och läser nyheter, spelar Candy Crush. Läser knappt några böcker alls. Därav tystnaden här just nu. Vill dock tillägga att jag inte är så rädd för själva smittan utan mer vad allt detta potentiellt kan göra med vår ekonomi,  jobben och globaliseringen. Det känns som att leva mitt i en skräckfilm samtidigt som den gryende våren ger sig till känna när man ger sig ut på promenad. Surrealistiskt. Tanken på att detta kan pågå i flera månader till är oerhört påfrestande. Men snart får jag bara ta mig i kragen och skärpa mig, försöka släppa ångesten och se framåt. Tills dess lyssnar jag på massor av Harry Potter Storytel samt Var är Olle (också den på Storytel!).

Hoppas ni alla mår bra.2 kommentarer:

 1. Var är Olle är jättebra tycker jag. Jag och sonen lyssnade på den i bilen förra helgen (och blev rätt besvikna när vi upptäckte att inte alla delarna fanns än) och ska väl lyssna klart under påsken. Jag är också väldigt orolig för samhällsfrågorna, ser ju inte direkt hoppfullt ut. Vi gör i alla fall vad vi kan i det lilla; äter/hämtar mat från den lokala favoritrestaurangen, tränar extrapass med vår PT, handlar bröd och fika på lokala bageriet och shoppar kläder hos en kompis med klädaffär (trots att ingen människa bryr sig om vad man har på sig när man sitter här hemma framför datorn).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade också Var är Olle! Den var extremt engagerande och ibland olidligt spännande. Den ska jag nog skriva några rader om här på bloggen.

   Det är tuffa tider nu. Ingen jag känner kan leva normalt och då har man ändå tur om man lyckas hålla sig frisk. Men vi försöker också stödja de lokala företagen och tar många promenader i vårsolen, försöker spendera mer tid med familjen. Det är underligt att genomleva tider som man tidigare bara läst om, sådant som hände när Spanska sjukan eller andra sjukdomar spred sig över världen. Surrealistiskt.

   Radera