torsdag 15 december 2016

Den här ljudboken går inte att lyssna på!

När "alla andra" bara äälskar en bok eller författare drar jag gärna öronen åt mig. Blir lite truligt tonårig och anti och vill inte alls vara med, speciellt inte om dessa "alla" påstår att boken eller författaren i fråga får dem att skrika av skratt. Lex Fredrik Backman. Jag vet inte hur många gånger jag fått tipset att läsa En man som heter Ove och tipsaren i fråga kan knappt hålla sig för garv när de berättar om historien. Jag har så svårt för roliga böcker. Det är få som faktiskt får mig att skratta och Caitlin Moran är en av de få författare som har lyckats. Men jag tänkte att Backman ändå skulle få en chans då jag tycker att hans långnovell (kortroman?) Och varje morgon blir vägen hem längre och längre var fantastisk och jag hörde att hans senaste roman Björnstad inte har samma humorstämpel som de tidigare böckerna. Så jag laddade ner den på Storytel och började lyssna. Det är Marie Richardson som läser och det brukar vara så himla bra när skådespelare läser! Men inte den här gången. Hon börjar nästan alla meningar med en högljudd utandning och jag klarade inte mer än några få minuter innan jag var tvungen att stänga av, jag hörde bara hur hon pustade och frustade.

Så nu har jag önskat mig boken i julklapp av mamma. Hoppas att det går bättre med pappersversionen!

8 kommentarer:

 1. Fast jag håller verkligen inte med om ( vad "alla" säger om ) Ove. Den har visserligen en del typiskt Backmansk humor mellan varven, men jag skulle verkligen inte beskriva det som en humorbok. Tvärtom är den väldigt sorglig och fin. En bok om ensamhet och utanförskap. Älskar både den och Björnstad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt lustigt hur olika folk kategoriserar den! Min pojkvän som nyss läste den och verkligen avskyr sorgliga böcker, gillade den massor och pratade i stort sett enbart om den som "rolig".

   Björnstad ska absolut få en chans till i pappersformat! För det är ju inte författarens fel att uppläsningen var usel.

   Radera
 2. Håller med Bokhuset, jag grät nog mer än skrattade åt Ove. Jag hade väntat mig en rolig bok (något som inte heller jag brukar uppskatta) så det blev något av en chock :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är jätteroligt att få höra! Visst har jag förstått att det finns allvarliga inslag i En man som heter Ove, också, men det jag främst fått berättat för mig av andra läsare är humorn. Förstår att det blev lite av en chock. :-)

   Radera
 3. Får också hålla med, jag kan inte kalla Ove för humorbok. Den är så mycket mer än det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker att helt "fel" personer har berättat för mig om den boken!

   Radera
 4. Håller också med om att Ove inte är en humorbok. Visst skrattade jag ibland men jag storgrinade betydligt fler gånger. Riktig fulgråt! Jag har lyssnat på alla böckerna men inte Björnstad som jag har iläst i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bara misstänker att det inte är något för mig. Men kanske läser jag den senare, när allt ståhej lagt sig. :-) Fast Björnstad ska jag börja läsa snart!

   Radera