tisdag 23 augusti 2016

Kulturkollos veckoutmaning: Tipsa om din bästa prata-om...

Veckans utmaning från Kulturkollo är oemotståndlig; tipsa om din bästa prata-om bok/låt/film/TV-serie! Jag fortsätter lätt att babbla på om sommarens utan tvekan bästa tv-händelse: serien Stranger Things. Se mitt ursprungsinlägg HÄR. Jag pratar om den för att det är så fullt av detaljer att man ibland måste se om scener för att man helt enkelt inte hängde med på allt. Samt att alla jag känner har kunnat relatera till åtminstone en av karaktärerna, gärna flera. Min favorit är den strulige sheriffen som oftast är bakfull men som tvingas skärpa till sig när ondskan börjar ta över hans sömniga småstad. Vi har pratat om den här serien på mitt arbete, suttit många luncher och bara spridit ordet vidare. "Se den! Och kom sedan tillbaka och säg att jag hade rätt." Men även hemma har vi om och om igen ältat det nästan ogenomträngliga mörkret, hejat på de underbara barnen och blivit arga på skurkarna. Jag skulle vilja ha den osedd, jag vill bli förälskad i allt det fina på nytt. Men i brist på det så fortsätter jag bara som jag gjort hela sommaren: jag tipsar och uppmanar alla som kommer i min väg att se Stranger Things.10 kommentarer:

 1. Och den har fortfarande inte kommit på DVD... :(

  SvaraRadera
 2. Tänk att jag helt har undvikit :-) Många pratar om den och troligen är den bara för läskig för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min pojkvän är heller inte förtjust i det som är för läskigt men det här tyckte han mycket om! Det handlar, precis som i Stephen Kings Stand By Me, om vänskap. Den sorten som man har vid elva års ålder och sedan aldrig igen. :-)

   Radera
 3. Jag har inte sett Stranger Things ännu, men som jag just skrev inne hos Lotta så börjar jag inse att jag nog får ge den en chans :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du ska göra! Mer än så kräver jag inte. :-)

   Radera
 4. Haha, nästan så att jag måste skaffa Netflix för att se den. Eller vänta på att den kommer på DVD...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moahaha! My work here is done. ;-) *evil laughter

   Radera
 5. Efter att ha plöjt House of Cards, Game of Thrones, Homeland, Orange is the new black, True Detective, så har jag inte känt mig lika sugen på en ny serie, men nu blev jag faktiskt nyfiken :) Den måste jag kolla upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir lätt många serier... Men just den här har bara åtta avsnitt och är (än så länge hur som helst) bara en säsong. Så den är lätt att avverka på en helg. Med tanke på din bra smak vad gäller serier i övrigt så tror jag du kommer gilla Stranger Things också. :-)

   Radera