fredag 10 oktober 2014

Sökes: trollbindande litteratur

Det går lite trögt med läsningen, ärligt talat så tas det mesta av min tid upp av tv-serier på Netflix. Har snart tagit mig igenom en reprisomgång av två säsonger av Dead Like Me och tillsammans med pojkvännen ser jag om Dexter. Men på bokfronten jag kämpar på med Christoffer Carlssons Den fallande detektiven (som är ruggigt bra men kanske inte vad jag behöver just nu) och slänger in lite Mumin när läsandet går på absolut sparlåga. Tror jag behöver något riktigt trollbindande, något som jag absolut inte kan sluta läsa. Återkommer när jag hittat det. 

Sent i november, av Tove Jansson.

4 kommentarer:

 1. Du vet väl att det finns en fortsättning på Dead Like Me. En film som heter Life After Death. Lite irriterande är att inte orginalskådisarna är med. Jag är inte Netflix-kund så jag vet inte om den ingår.
  DLM är verkligen en toppenserie som jag sprang på för 10 år sedan, dvs när den sändes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg också DLM när den gick på tv första gången. :-) En helt underbar, mörk och sarkastisk pärla. Såg nyligen filmen (för ja, den finns på Netflix) men jag tyckte att den inte hade någon sammanhängande historia. Det var flummigt och konstigt. Och så var det väldigt tråkigt att inte somliga av originalskådespelarna var med.

   Radera
 2. Har också planer på att läsa om muminböckerna, men blir problem eftersom jag har en rejäl bokhög med böcker jag inte läst än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt trist att det sällan finns tid för omläsningar, för ofta är det precis vad man behöver! Muminböckerna mer än andra.

   Radera