tisdag 4 oktober 2011

Déjà vu

Började läsa Jacobs värld av Jodi Picoult igår. På sidan hundraåtta fick jag en otrolig känsla av déjà vu och började undra om jag läst boken tidigare, vilket borde vara en omöjlighet då den ganska nyligen kommit ut och dåligt minne har jag väl ändå inte. Bokens Jacob har Aspergers syndrom och är besatt av kriminalserien CrimeBusters som går varje dag klockan halv fem på teve och handlingen som beskrevs var så bekant. Först kände jag mig lite tokig i huvudet men sen kom jag på det! Avsnittet han ser en femtedel in i boken är exakt det jag själv såg av CSI tidigare under kvällen på kanal 9, ända ner till hiphopmusiken på bilradion och tandflisan i ratten. Catherine Willows omnämns som Puddingen och Warrick Brown har blivit Butter. Väldigt roligt sammanträffande och hade jag inte kommit på det så hade jag nog legat vaken halva natten.

4 kommentarer:

 1. Wow! Ett jättehäftigt sammanträffande! (; (: Kul!

  SvaraRadera
 2. ielinashylla: Ja, det var lite roligt att jag lyckades se exakt rätt avsnitt av alla de hundratals som gjorts av den serien. :-)

  SvaraRadera
 3. Åh vad kul att läsa! Jag läste själv boken när den utkom på engelska (bra rec, förresten!) och undrade vilken serie Picoult tänkte på med Crime Busters. Gissade CSI, men är på tok för dåligt insatt i den serien för att kunna gissa avsnitt och karaktärer. Coolt!

  SvaraRadera
 4. Helena: Åh, tack!

  Nu har jag sett de flesta avsnitten av CSI men är långt ifrån att ha memorerat dem såsom Jacob gör i boken. Förmodligen är Crime Busters en kombination av flera olika kriminalserier men just d e t avsnittet var helt kopierat från CSI's första säsong. :-)

  SvaraRadera