onsdag 6 maj 2015

LIEBSTER



Jag har fått en LIEBSTER award! Stort tack till finaste Fiktiviteter. Jag blev så oerhört glad. Det finns vissa regler som att man ska länka till den man fått det av. Sedan ska man nominera elva andra bloggar med färre än 200 följare. Men här säger jag som Fiktiviteter: hur vet man det? Mitt bloggande går lite på sparlåga just nu och därmed är det ännu sämre ställt med bloggläsandet. Därför har jag lite svårt att ge denna LIEBSTER vidare men om någon känner sig manad att svara på samma frågor som jag fick av Fiktiviteter så är ni mer än välkomna. Jag får be att återkomma med ett mer genomtänkt inlägg nästa gång detta passerar.


1. Vad läser du just nu?
Flera böcker! Att föda ett barn, av Kristina Sandberg. Nattfilm av Marisha Pessl. Och Fyra minuter av Johan Ring.
2. Vilken ungdomsbok skulle du vilja att alla vuxna läste?
Den är svår. För det finns så många! Måste nämna Hungerspelen och Harry Potter, för att de har varit så viktiga i mitt liv.
3. Hur tjock får eller bör en bok vara för att du ska läsa den?
Jag läser helst böcker som är mellan hundra och trehundra sidor. Men jag har inga speciella aversioner mot böcker som är mycket tunnare eller tjockare än så. Bara de är bra så läser jag allt!
4. Vilken bok har begåvats med det allra vackraste omslaget?
Måste erkänna att jag sällan bryr mig om sådant och därmed missar jag det allt som oftast helt och hållet. Jag minns helt enkelt inte vilka omslag som varit fina eller fula.
5. Vilken är din favoritkaraktär från en bok?
Mycket svår fråga. Men av någon anledning så vinner Professor Severus Snape varje gång. Det är något med osäkerheten, kärleken och hatet som trollbinder mig.
6. Vilken bok har överraskat dig mest med sitt slut?
Oj, vad svårt! Jag minns faktiskt inte.
7. Hur mycket tid lägger du på läsning en vanlig dag?
På vardagarna blir det ungefär en timma per dag, det mesta av den tiden på pendeltåget fram och tillbaka från jobbet. Men på sistone har det blivit många, långa dagar på mitt arbete och då har jag orkat mindre.
8. Finns det någon film du längtar efter att se?
Just nu väntar jag med spänning på Child 44! Den har precis haft premiär och jag hoppas det blir tillfälle att se den snart.
9. Vad heter världens bästa författare?
Helt omöjligt att svara på. Jag brukar oftast svara Stephen King. Och Joyce Carol Oats. Och några till..
10. Tipsa om en riktigt bra sommarläsningsbok.
Just nu vill jag få alla att läsa Child 44. En riktigt underbart mörk bok som jag slukade. 

Återigen: stort tack till Fiktiviteter!


3 kommentarer:

  1. Child 44 säger du... Får väl kolla upp den då ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är den första bok på länge som jag bara inte kunde sluta läsa när jag väl börjat. Helt omöjligt. Men den är mörk, väldigt mörk. På ett sätt som jag vet att du kan ha lite svårt för ibland...

      Radera
  2. Å!! Har Child 44 hemma, men svensk utgåva, nu kommer jag absolut att flytta upp den i "att läsa"-högen!

    SvaraRadera