söndag 7 april 2013

Ännu mer nyanlänt


I fredags låg Katitzi och Swing på hallmattan när jag kom hem. Fullkomligt älskar den fina framsidan och blir som vanligt upprörd över vad som händer mellan pärmarna. En åttaåring och en tioåring får ensamma sälja bunkar i en främmande stad där de först inte får hyra rum och sedan blir bortjagade, någon bussar hunden på dem och människor skriker "Men vänta du när tyskarna kommer då ska vi bli av med såna som er." efter dem.

4 kommentarer:

 1. Det är verkligen fruktansvärt hur deras situation ser ut och den totala bristen av ett barnperspektiv är hemskt att läsa om. Och alla dessa människor i Katitzi-böckerna som kläcker ur sig sådant som du citerade är ju ofattbara! Det är hemskt att tänka sig att samhällsklimatet var sådant att detta tolererades.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir arg mest hela tiden när jag läser det här! Alla dessa puckon som å ena sidan anklagar romerna för att inte följa lagen vad gäller barnarbete men sedan i samma mening förvägrar familjerna riktiga bostäder och jobb så att barnen faktiskt får vara just barn.

   Radera
  2. Precis! Det blir så motsägelsefullt. Det verkar som att de flesta inte tänker steget längre och förstår varför barnen faktiskt jobbar. Det är hemskt hur denna grupp behandlats och fortfarande behandlas idag.

   Radera
  3. Och sen nästan de värsta av alla kommentarerna, när "vanliga" svenskar säger att de inte skulle kunna leva som romerna, för att de inte har det i blodet... Näe, vem fanken har det?

   Radera