fredag 25 mars 2011

Haruki Murakami

Här kommer något som låter mer likt en bekännelse nedskrivet än det gjorde i mitt huvud: jag har aldrig läst något av Haruki Murakami. Det har inte varit av illvilja som jag låtit bli, så som jag ibland kan göra när något lyfts till skyarna, det har bara inte blivit av.
     Jag har förstått att han är en författare som man antingen älskar eller avskyr så jag har inga illusioner om att jag kommer släppa ifrån mig ett ”nja” efter läsning. Vet inte om 1Q84 är en bra förstabok men det känns lugnare att läsa något som så många inte har någon åsikt om, än . Jag kan ha byggt upp förväntningar som nu inte kommer infrias men jag ska göra mitt bästa för att bara läsa, inte överanalysera från första raden.


Here I go.

3 kommentarer:

  1. Jag tror du gör helt rätt som läser något nytt av Murakami. Det ÄR svårt att ha en egen åsikt om böcker som är totalt älskade och omtalade. Jag tyker det är lätt att böckerna faller platt för att man får så höga förväntningar. Men oj vad jag också vill läsa den här boken. Måste köpa den! Helst i dag!!

    SvaraRadera
  2. Det mörka tornet: Helgen bjöd inte på så mycket lästid som jag hade hoppats men jag har kommit lite drygt ett hundra sidor in i boken och jag gillar. Inget stort andlöst älskande men just nu vill jag absolut inte sitta vid mitt skrivbord på jobbet utan gömma mig i vilorummet och läsa.

    SvaraRadera